Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vialundskolan får höjt budgettak

Ombyggnationen har inte inletts, men redan är Vialundskolan tio miljoner kronor dyrare än vad som budgeterats.

Annons
En het byggmarknad gör att prislappen för att bygga om Vialundskolan ändras. Kommunledningen har beslutat öka budgettaket med tio miljoner kronor. Arkivfoto: Jan Wijk

NA berättade för några veckor sedan att om- och tillbyggnaden av Vialundskolan hade bromsats. Anledningen var att de anbud som kommit in var avsevärt högre än vad kommunen budgeterat för.

Nu har kommunstyrelsen beslutat att skjuta till ytterligare tio miljoner kronor för att den angelägna ombyggnationen ska kunna genomföras.

Därmed är budgettaket höjt till 86 miljoner kronor, en ökning med nästan 23 procent jämfört med de 70 miljoner kronor som det talades om ursprungligen.

Beslutet togs i enighet i kommunstyrelsen, men med en brasklapp från Folkpartiet.

”Det är en sak att man kan bli tvungen att skjuta till medel på grund av oförutsedda kostnader under byggnationens gång. Det är omöjligt att i förhand veta alla kostnader som kan uppstå. Däremot finns det nästan alltid möjlighet att anpassa mun efter matsäck, något som Kumla gör alldeles för sällan”, skriver bland annat partiets företrädare i ett tillägg till protokollet.

Att det skjuts till mer pengar är klart, men först i samband med bokslutsberedningen i mars bestäms det var de 10 miljonerna tas ifrån.

– Det kommer att komma förslag från tjänstemännen och sedan får vi se vad vi politiker tycker är mest prioriterat att plocka de här pengarna ifrån av det som inte blev gjort under förra året, säger Andreas Brorsson, (S) ordförande i nämnden för livslångt lärande.

Läs mer i onsdagens NA.

Mer läsning

Annons