Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindskydd förstört i brand

Ett av vindskydden vid Långviken vid Tisaren har eldats upp, nästan exakt ett år sedan det första brann ner.
– Verkligen tråkigt, vi önskar ju använda våra pengar till något bättre än sånt här, säger Bengt Carlsson, ordförande i Kumlas Friluftsfrämjande.

Annons
Vindskydd brann upp, igen. Långviken har åter drabbats av skadegörelse, där någon eldat upp ett av vindskydden. Foto: Privat.

Friluftsfrämjandet i Kumla förfogar över tre vindskydd vid Långviken vid Tisaren, Förra året i slutet av juni var det några som totalt ödelade ett av vindskydden genom brand. Med hjälp av Hallsbergs Arbetsmarknadsenhet byggdes det vindskyddet upp igen och stod klart för några veckor sedan.

Men det blev bara en kort tid med tre vindskydd på platsen.

– När vi var där ute i torsdags på ett tillsynsbesök visade det sig att ett av vindskydden åter brunnit och blivit helt förintat, säger Bengt Carlsson, ordförande i lokalavdelningen i Kumlas Friluftsfrämjande som nu har extra jobb framför sig.

– Vi har polisanmält, och ska också kontakta vårt försäkringsbolag. Sen får vi ju också stämma träff i styrelsen och fundera på hur vi går vidare med det här.

Vindskydden uppfördes 1992 för att användas till lägerskolor. Två kanoter finns också på platsen som allmänheten kan nyttja gratis genom att hämta ut nyckel vid turistbyrån i Kumla.

Förutom ett vindskydd mindre för besökare att sova i, drabbar vandalismen även föreningen ekonomiskt.

– Självrisken är på 15 000 kronor. Det är självklart pengar som vi hellre hade använt till annat, säger Bengt Carlsson.

Mer läsning

Annons