Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vision 2025- betraktelse från en presskonferens

25 000 invånare år 2025. Vi har hört det många gånger redan. Men får nu en inbjudan till presskonferens. Spännande, vad är på gång nu? Svar: ett formulär.

Annons

Missförstå mig inte - intentionen med formuläret, att alla ska få vara med och göra sin röst hörd, är naturligtvis väldigt bra.

Valet finns att enbart kryssa i det man tycker är viktigt i framtidens Kumla, eller skriva mer utförligt i egen fri text. För den som känner sig ännu mer engagerad går det också att anmäla intresse för att vara med i en kommande referensgrupp.

Ansträngningar görs också för att få så många som möjligt att svara: via papper, på nätet, sms eller facebook och uppsökande på skolor och arbetsplatsträffar.

Det som skapar ett lite löjets skimmer är hur formuläret presenteras: inbjudan till presskonferens med fyra av Kumlas ledande politiker och kommundirektören i enad front sida vid sida till bords.

Oppositionspolitikern Christina Örnebjär (FP) och socialdemokraten Katarina Hansson skrattar tillsammans.

– Vi har medvetet valt att hålla partipolitiken utanför. Vår enade ambition är stor, det här ska bli Kumlabornas egen vision, säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson (S).

25 000 invånare år 2025, möjligt eller inte, så innehåller visionen ändå en stark tillväxttanke.

Men vem bryr sig om oss som redan bor här?

En synpunkt som titt som tätt når mig i min vardag.

Formuläret känns som ett försök att tillmötesgå dem.

Jag ser fram emot att följa hur stort engagemanget blir. Det får vi veta efter sommaren när svaren ska sammanställas.

Fram till midsommar har invånarna på sig att svara. Den som redan nu vill bilda sig en egen uppfattning kan besöka fredagens öppet hus på turistbyrån mellan klockan 10-12.

Mer läsning

Annons