Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Flaggor och fredsduvor när Skogstorp firade FN

På Skogstorpsskolan innebar FN-dagen en storsatsning.

Annons

För första gången sedan skolan byggdes samlades alla elever för att uppmärksamma världsorganisationen som arbetar för fred.

- Det brukar annars vara f-5 som gör något tillsammans och de äldre klasserna gör något på sina respektive avdelningar, berättade musikläraren Åsa Wikström.

Nu höll hon i trådarna för ett arrangemang med både allsång, framträdanden och ett kort föredrag.

Föredraget hölls av Joel Crawford, idrottslärare på skolan som arbetat för Unicef i Malawi och Paraguay. Han berättade om barns rättigheter, till exempel att gå i skola.

- Ni som sitter här har en möjlighet som inte alla har, sade han och berättade hur han arbetat med uppsökande verksamhet för att förmå barn som arbetar för familjen försörjning att börja studera.Efter att Joel berättat sjöng framförde Julia Engström och William Haiko Persson en låt på dagens tema som de själva skrivit. Lyssna till den i klippet här intill.

- Den blev klar i måndags så den har inte någon titel än, förklarade Julia innan hon och William körde låten till hela skolans jubel.

Sist ut innan eleverna gick till sitt var lärarna som framförde en snart trettio år gammal klassiker: We are the world, som passade utmärkt in på dagens tema.

Mer läsning