Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Motorcyklar självklart på valborg

Att motorcyklar och valborgsmässoafton hör ihop, det är nästan en självklarhet i Sydnärke. Den stora mc-kortegen i Askersund lockar alltid många entusiaster, både för att köra själv eller för att titta på.

Annons
Gemenskap. På torget i Kumla samlades många motorcyklister för gemensam avfärd mot Askersund.

Att åka gemensamt till Askersund har också blivit en tradition och på flera håll samlades mc-entusiasterna. På torget i Kumla började ljudet av motorer höras redan runt klockan 16. Torget fylldes snabbt, och i väntan på den gemensamma avfärden mot Askersund klockan 18 passades det på att ta en pratstund eller en fika.

– Det är trevligt att samlas här först. Många tycker det blir för lite att åka till Askersund var för sig, menar Martin Flyckt från Mosås. Han är en av många som kommer från Örebrohållet och samlas upp i Kumla.

– I vanliga fall är vi väl kanske mellan 500-600 personer som åker härifrån, men i år kanske det blir något färre, säger Bo-Göran Andersson från Kumla och syftar på vädret.

För visst blåste det lite kallt, och oroväckande mörka moln syntes vid horisonten, men det visade sig inte vara så mycket att oroa sig för.

Anita och Roger Trygg, också de från Kumla, ser motorcykelträffen som en tradition.

– Det är en sån gemenskap, en sån gruppkänsla. Det är häftigt att åka tillsammans, var man än tittar är det bara motorcyklar, säger de.

Vad som händer efter kortegen är mer spritt. Några stannar och firar i Skyllberg, några åker vidare mot andra firanden på andra orter.

– Men i dag kanske man behöver åka hem och värma upp sig lite, säger Martin Flyckt och skrattar.

Tradition. Martin Flyckt och Bo-Göran Andersson tycker att det är tradition att åka mc på valborg.
Anita och Roger Trygg från Kumla deltar för fjärde året i rad.

Mer läsning

Annons