Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zumba- nu också för de äldre

Zumba ger bra träning, också för äldre. Varje måndag kväll leder Marina Öhrn ett sånt pass på Hagendalsvägen i centrala Kumla.

Annons
I bra form. Marina öhrn leder inte mindre än tre zumbapass i rad på måndagskvällarna.

Medan skymningen sänker sig utanför, stiger pulsen på golvet inne i träningslokalen. Även om musiken inte är den mest fartfyllda i Zumba gold, innehåller passet nog så många övningar för hela kroppen.

– Att träna till musik, det är verkligen det bästa för mig, säger Sonja Fransson, som även har linedance som regelbunden rolig motionsform.

Grannarna Britt-Inger Thungren och Ann-Christin Andersson har redan motionerat ihop tidigare under dagen.

– Varje måndag, onsdag och fredag går vi ut och går tillsammans. När Britt-Inger inte kan, blir det inte av på samma sätt att gå ut så man har verkligen nytta av varandra, säger Ann-Christin.

Britt-Inger säger att hon älskar musik och att det var en av anledningarna till att hon efter jul nappade på det nya initiativet med Zumba gold.

– Jag har bland annat problem med ryggen, som gör att jag inte klarar all form av rörelse. Men Zumban känns det som att jag snarare blir mjukare av. Jag tror det är viktigt att hålla igång på de sätt man kan.

Hennes uppfattning delas också av ledaren Marina Öhrn, som av ägaren till träningslokalen Marie Ahlstedt anlitats till de nya Zumbapassen för äldre.

– Det är mycket viktigt för de som är äldre att röra på sig. Balansen blir bättre, liksom rörligheten, säger Marina och nämner att det lite långsammare Zumba gold även kan passa för den som är gravid, nyss fött barn, är nyopererad eller har en kroppslig funktionsnedsättning.

Marina själv leder tredubbla zumbapass på måndagkvällar. Zumba gold är den första och blir för henne en bra uppvärmning inför den fortsatta kvällen.

Mer läsning

Annons