Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna lurades på Blocket - åtalas för bedrägeri

I annonser på Blocket, på internet, misstänks en kvinna i Sydnärke ha lurat 35 personer. Hon påstod att hon hade olika varor att sälja. Men inga varor levererades till dem som i förväg betalade in pengar.

Annons

Kvinnan har nu åtalats vid Örebro tingsrätt och har under polisutredningen erkänt. Hon kommer i samband med rättegången att krävas på skadestånd med 18 000 kronor plus ränta. Det är pengar som de 35 anmälarna kräver.

Annonserna på internet förekom i olika omgångar under två och en halv månad.

Personer bosatta i olika delar av landet blev intresserade av de varor som erbjöds.

Åklagaren skriver i stämningsansökan att kvinnan vid kontakt med kunderna ingick köpeavtal och försäkrade att varor fanns och skulle levereras.

Men inga varor skickades och polisanmälningarna började komma in till olika polismyndigheter. De samordnades sedan så att Örebropolisen tog hand om hela utredningen.

Till slut hade 35 personer gjort anmälan om att de blivit lurade, var och en på några hundralappar. Under polisutredningen har den åtalade erkänt att hon gjort sig skyldig till alla bedrägerierna.

Vid rättegången ska några av dem som gjort anmälan vittna om annonserna på internet och om vad som sagts vid kontakterna med kvinnan.

Som bevis kommer åklagaren också att presentera utdrag från Blocket och från kontoutdrag för att visa vilken vinning den misstänkta haft av bedrägerierna.

Mer läsning

Annons