Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna skulle reda ut skuld – utsattes för sexuellt tvång

En kvinna besökte sin förre detta pojkvän för att reda ut en skuld. Men i stället för pengar gav sig mannen på henne.

Annons

Kvinnan och mannen arbetade på samma jobb och hade under en tid också ett förhållande. Det höll inte men de behöll kontakten. I maj besökte kvinnan mannen i hans bostad för att reda ut en skuld. Han var skyldig henne 250 kronor.

Drog av klädernaUnder besöket blev det före detta paret osams. Enligt kvinnan ska mannen ha blivit våldsam när hon försökte lämna lägenheten. Hon berättar i sitt vittnesmål att mannen klätt av sig naken, tvingat ner henne och dragit av henne byxor och trosor. När hon tog sig loss jagade han i kapp henne och tryckte ner henne igen. Till slut lyckades dock kvinnan ta sig ur lägenheten och in till en granne.

Annan versionMannen hävdar att han kommit på kvinnan med hans plånbok i handen. Han blev då blivit ordentligt förbannad och kastade han ut kvinnan ur lägenheten. Eftersom han var berusad vid tillfället har han minnesluckor och minns inte mer av händelsen förrän polisen knackade på dörren. Han förnekar dock att han skulle tagit av sig kläderna och sagt de saker som kvinnan uppgivit.

Tingsrätten bedömer att kvinnan, som stöds av andra vitten, gjort ett mycket trovärdigt intryck. Därför döms nu mannen till 10 månaders fängelse för sexuellt tvång.

Mer läsning

Annons