Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare har anmält kollega

En läkare i Örebro län har anmält en läkarkollega i länet till Socialstyrelsen.Anmälaren vill att den andres förskrivning av beroendeframkallande läkemedel granskas.

Annons

Han skriver i anmälan att han kommit i kontakt med en kvinnlig patient som behövt avgiftning på grund av sitt beroende av läkemedel.

Enligt läkaren visade kontrollen att kvinnan fått åtta olika beroendeframkallande medel utskrivna av den som anmälts. I något fall innehöll förskrivningen också sprutor och kanyler. Kvinnan var sedan flera år patient hos den anmälde läkaren.Den som anmält skriver i brevet till Socialstyrelsen att kvinnan sagt att förskrivningen pågått länge och att hon ibland delat doserna med sin make.

Anmälaren har också tagit kontakt med en annan vårdenhet, dit kvinnan remitterats, och uppger att man även på den vårdenheten reagerat över den mängd läkemedel kvinnan fått.

Innan läkaren gjorde anmälan till Socialstyrelsen tog personal på hans mottagning, efter patientens medgivande, kontakt med läkaren som nu anmälts. Han ska då ha bekräftat att förskrivningen till kvinnan omfattar alla de åtta läkemedlen samt sprutor och kanyler.

Mer läsning

Annons