Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget bäst på ekomat

Örebro läns landsting serverar mest ekologisk mat av alla landsting i hela Sverige.
Det visar en nationell undersökning som Ekomatcentrum har gjort.

Annons

35,4 procent av alla livsmedel som Örebro läns landsting köper in och sen tillagar är ekologiska. Och det är en markant ökning från förra året då siffran låg på 27,4 procent.

– Det här är ett långsiktigt och målmedvetet arbete i Örebro läns landsting, där vi tillsammans, politisk ledning, chefer och medarbetare, har lyckats nå det här goda resultatet, kommenterar landstingsstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson (S).i ett pressmeddelande.

Örebro läns landsting är fyra totalt i landet i konkurrens med 232 kommuner och regioner, men är som sagt det mest ekomatvänliga landstinget i undersökningen.

– Det finns en stark vilja i vårt landsting att driva de här frågorna, både från engagerade politiker till personalen i våra kök, förklarar Mia Kling. Ibland får vi ta ett steg tillbaka för att det inte finns tillräckligt med ekologiskt producerade varor på marknaden, men det finns hela tiden en målmedvetenhet att fortsätta och föra det här arbetet framåt.

Det är den ideella intresseföreningen Ekomatcentrum som står bakom undersökningen. Genomsnittsiffran för ekologisk mat i landets offentliga sektor ligger på 18 procent. (NA)

Mer läsning

Annons