Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingets nya logga - vad tycker du?

Kram-Ö:et får följa med när landstinget och regionförbundet bildar Region Örebro län vid nyår. Den gamla blå landstingssymbolen har ritats om och blivit lite öppnare och lite färggladare. Kostnad: Minst 400 000 kronor. 

Annons

2015 försvinner landstinget och regionförbundet. De båda går ihop i en enda stor Region Örebro län, med förebild från Region Skåne och Region Västra Götaland.

-Allt juridiskt är klart. Vi har gjort det här i enighet med alla partier, säger landstingsstyrelsen ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson (S).

-Ja, vi är helt överens om att vi behöver bilda Region Örebro, säger Ola Karlsson (M) oppositionens företrädare i landstinget.

Den nya symbolen för Region Örebro län har tagits fram av reklambyrån NPP. 

Kostnaden är hittills mellan 400 000 kronor och 500 000 kronor. Då ingår inte kostnader för att byta skyltar på organisationens byggnader, som till exempel sjukhus och vårdcentraler.

Det är en jätte och en putte som förenas. Landstinget har en omsättning på 9,5 miljarder kronor, regionförbundet 60 miljoner kronor. Landstinget har tusentals anställda, Regionförbundet ett 50-tal. Landstinget har en omfattande politisk organisation, Regionförbundet ett fullmäktige som sammanträder två gånger om året plus en styrelse.

Sammanslagningen kommer inte att innebära några besparingar.

-Men vi kommer att få en effektivare organisation.

Huvudansvarsområden för den nya organisationen blir vård, hälsa och forskning, regionutveckling och trafikfrågor.

Den tidigare logotypen.

Mer läsning

Annons