Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets sommarstugor ökar mest i pris

Priserna på sommarstugor stiger. Och ingenstans stiger de mer än i Örebro län. Det visar nya siffror från Fastighetsbyrån.

Annons

Fastighetsbyrån, som är Sveriges största mäklarkedja, har granskat försäljningspriser på fritidshus från april 2012 till mars 2013 och jämfört med samma tidsperiod 2007 till 2008. Undersökningen visar att priserna på fritidshus stigit med fem procent i Sverige.

Prisökningen i Örebro län har varit högst i hela landet. Priserna har stigit med 26 procent. Tvåa på listan är Kalmar län och Norrbotten med 25 procent.

Priserna i Örebro län varierar dock. I Lindesberg har snittpriset stigit med 53 procent medan den siffran i Örebro bara är åtta procent.

– Grattis alla fritidshusägare i Örebro län. Här ser vi den största prisökningen på fritidshus i hela landet. Trots en positiv utveckling i hela länet ser vi relativt stora skillnader mellan de olika kommunerna. Att prisutvecklingen varierar så mycket inom samma län kan ha naturliga förklaringar, till exempel mycket nyproduktion under någon av perioderna, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Ser man till kommunerna i hela landet har Bergs kommun i Jämtland högst ökning med hela 102 procent. Störst nedgång har Arvika. Där har fritidshusfprisen sjunkit med 45 procent.

Länen med störst prisökningÖrebro +26 %

Kalmar +25 %

Norrbotten +25 %

Dalarna +19 %

Östergötland +18 %

Kommunerna med störst prisökningBerg +102 %

Västervik +76 %

Boden +74 %

Tierp +54 %

Upplands-Bro +53%

Kommunsiffror, Örebro länLindesberg +53%

Askersund +29%

Örebro + 8%

Övriga kommuner i länet har haft färre än tio försäljningar i Fastighetsbyråns regi under någon av perioderna. De finns därför inte med i listan.

Mer läsning

Annons