Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsbo smugglade knark

En 45-åring, från norra Örebro län, åtalas för smuggling av flera kilo narkotika men säger att han inte vet hur narkotikan hamnat i hans bil.

Annons

Vice chefsåklagare Sarah Hajslund Hansen åtalar honom för att ha smugglat in närmare tre kilo amfetamin, drygt 1,5 kilo cannabis samt kokain och olika sorters narkotikaklassade tabletter. Åtalet har lämnats till Örebro tingsrätt.

– Utredningen visar att smugglingen skett från Belgien via Tyskland till Sverige, säger åklagaren.

Stor mängd med narkotika i bilenMannen sitter häktad och har under förhören sagt att han inte har någon kännedom om hur all narkotika hamnat i bilen. En teori han fört fram är att att någon kan ha lagt dit alltsammans när han hade bilen på verkstad. 45-åringen stoppades av polisen då han var på väg mot hemmet i norra delen av Örebro län. I fordonet fanns förutom nära tre kilo amfetamin och drygt ett och ett halvt kilo cannabis också närmare 7 gram kokain, 180 tabletter av beroendeframkallande slag samt 30 pipetter med morfin.

Var påtaglit nervösSarah Hajslund Hansen skriver i stämningsansökan att det handlar om en särskilt stor mängd narkotika och därmed också om grova brott. Vid rättegången förhörs en polis som var med och stoppade den åtalades bil. Polisen vittnar om iakttagelser han gjorde och att 45-åringen var påtagligt nervös. Det blir också förhör med en verkstadschef angående den misstänktes uppgifter om att han haft bilen på verkstad och att narkotikan då kan ha hamnat i fordonet. Verkstadschefen ska vittna om att bilen inte visar några tecken på att ha varit inne på verkstad och den service mannen uppgett.

Ytterligare bevisSom bevis presenterar åklagaren också material som ska styrka att den åtalade rest från Belgien att par dagar före gripandet och fortsatt genom Tyskland till Sverige. Bland materialet finns även buntband som låg i bilen och enligt utredningen är av samma slag som banden som använts då narkotikan packats. 45-åringen åtalas också för att ha haft cannabis och narkotikaklassade tabletter, i sin bostad.

Mer läsning

Annons