Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsbonde fick djurförbud

Efter att ha haft ögonen på sig under ett antal år har en länsbonde fått djurförbud av länsstyrelsen.
Förbudet innebär att länsbonden inte får ha något som helst att göra med vård av djur. Det gäller även djur som ägs av annan person.

Annons

Redan 2009 började anmälningarna att komma in till länsstyrelsen över förhållandet på djurgården. Då kunde inspektörerna inte upptäcka några allvarliga brister vid en oanmäld inspektion.

– Det verkar som att vanskötseln av djuren accelererat och blivit riktigt illa under det senaste året, säger Pernilla Rydberg, chef på länsstyrelsens enhet för djur och livsmedel.

Vid en inspektion vintern 2013 möttes inspektörerna av undernärda djur samt tre som självdött. Att det saknades djur var inget som djurägaren då lagt märke till. Vid besöket på djurgården tog länsstyrelsens inspektörer beslutet om att avliva de kvarvarande tre djuren av djurskyddsskäl.

Vid en oanmäld inspektion på gården under våren upptäcktes ytterligare döda djur. I en grop fanns resterna av uppskattningsvis mellan sju och åtta djur.

Vanvården har nu fått länsstyrelsen att fatta beslutet innebär att länsbonden tillsvidare förbjuds att äga och hantera alla arter av djur.

Länsstyrelsens beslut kan överklagas till Förvaltningsrätten.

Läs mer i lördagens NA

Mer läsning

Annons