Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelse startar blogg om rovdjur

Inför det nya året och den vargjakt som nu har inletts har Länsstyrelsen Värmland startat en blogg för att möta det stora intresset för rovdjursinformation.

Annons

– Vi låter dig följa rovdjursarbetet på nära håll via bloggen Rovdjursförvaltning Värmland samt via Twitter, säger Lars Furuholm, rovdjursansvarig på Länsstyrelsen i Värmland. Tanken är att kunna ge mer direkt information och data och utnyttja sociala media för att öka vår kommunikation med media och medborgaren.

Bevakar och rapporterar

Länsstyrelsens rovdjursansvarige kommer tillsammans med tre naturbevakare att informera om arbetet på rovdjursfronten direkt när det händer.

– Genom att utnyttja tekniken och mobilitet så är förhoppningen att göra Länsstyrelsen mer tillgängligt och öppet i frågor som rör ett stort samhälleligt intresse, uppger Furuholm. En aktuell fråga är den licensjakt på varg som började i dag (läs i går). Jag kommer att skriva om jakten fortlöpande tills den är slut, för att glida över i inventeringsarbetet och i mars handlar en del troligen om lodjursjakt.

Har åsikter

Information om forskningsrapporter kommer att lämnas via blogg så fort de publiceras. Även allmän information om rovdjuren kommer att serveras emellanåt. Det kommer alltså i första hand att handla om faktaspridning.

– Men givetvis kan det komma tillfällen då Länsstyrelsen anser sig behöva delge sin åsikt i någon rovdjursfråga, säger Lars Furuholm, som i de flesta fallen kommer att hålla i webbpennan.

Rovdjursförvaltning Värmland – http://rovdjur.posterous.com

Mer läsning

Annons