Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länstrafiken slopar sms-biljetter

För dyrt och lätta att förfalska - nu slopar Länstrafiken sms-biljetterna och uppmanar till användning av sin app i stället.

Annons

Från och med första mars kommer det inte längre att gå att betala bussresor via sms, meddelar Länstrafiken. 

– Genom att ta bort sms-biljetten och i stället uppmuntra resenärer att använda Länstrafikens app vill vi göra biljettköpen enklare, försvåra förfalskning och se till att skattebetalarnas pengar går till förbättring av kollektivtrafiken i stället för till avgifter för tjänsten, säger Thony Lundberg, trafik- och marknadschef, Länstrafiken Örebro, i ett pressmeddelande.

Enligt Länstrafiken har användandet av sms-biljetter rasat från 111 700 sålda biljetter 2013 till 50 000 biljetter 2014. Samtidigt har antalet köpta biljetter via Länstrafikens app nästan fördubblats. 2013 såldes det 95 700 biljetter via appen, 2014 var siffran uppe i 181 000. 

– Länstrafikens app har blivit ett allt mer populärt sätt att skaffa biljetter. I appen kan man också hitta tidtabeller och kartor som kan underlätta när man planerar sin resa, säger Thony Lundberg.

Att betala sin resa via sms kräver att man är registrerad på webben. Enligt Länstrafiken har sms-biljetten varit dyr i drift, dels för att stora delar av biljettintäkterna går till tjänsteleverantören men också för att driftkostnaden per biljett ökat allteftersom att färre använder alternativet. Samtidigt har det varit relativt lätt att förfalska biljetterna vilket även det är ett skäl till att sms-biljetterna nu försvinner.

Mer läsning

Annons