Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låste ute 4-åring - nu döms hon

Den mamma, i Örebro län, som åtalats för att ha utsatt sina båda döttrar för brott döms till skyddstillsyn samt samhällstjänst 80 timmar.
Hon döms för olaga hot, misshandel och ofredande.

Annons

Örebro tingsrätt dömer bland annat mamman för att en natt i januari i år ha låst ute den minsta flickan, som då var fyra år, och som inte hade några kläder på sig. Dessutom döms hon för att vid andra tillfällen ha slängt saker på flickan så att hon blivit ledsen och gråtit. I båda fallen finns vittnesuppgifter och kvinnan döms för ofredande.

Hon döms också för misshandel och olaga hot mot den knappt fjortonåriga dottern. Domstolen skriver att även om brotten kan ha föregåtts av dispyter så har kvinnan gjort sig skyldig till brott och allvarligt kränkt dottern.

Tingsrätten framhåller att mamman gjort sig skyldig till brott mot sina två barn och att straffet skulle kunna bli fängelse bland annat med tanke på att minsta flickan inte ens var fem år fyllda.

Men samtidigt anser domstolen att kvinnan är i behov av annat stöd och hjälp för att inte återfalla i brott, skyddstillsyn med samhällstjänst ses som lämpligaste påföljden.

Vissa delar av åtalet ogillas.

Mamman ska betala 9 000 i skadestånd till den äldre av döttrarna och 13 000 till den yngre. Kvinnan häktades i januari men släpptes på fri fot i samband med rättegången.

Barnen bor inte längre hos henne.

Mer läsning

Annons