Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låtsasringde mamma  - efter våldtäktsförsöket

Kvinnan låtsades ringa till sin mamma. I själva verket ringde hon till SOS Alarm för att berätta om våldtäktsförsöket hon utsatts för.

Annons

Kvinnan hade bjudit hem en bekant man till sin lägenhet. Båda drack alkohol och den 59-årige mannen blev med tiden allt mer berusad och grov i munnen.

Men det stannade inte vid fula ord. Plötsligt kastade han sig över kvinnan och försökte våldta henne. Det blev ett våldsamt tumult på köksgolvet där kvinnan blev dragen i håret, armar och ben. Hennes kläder revs i trasor.

Hon lyckades ändå ringa till SOS Alarm, trots att 59-åringen var kvar i lägenheten. Men eftersom hon var livrädd för mannen låtsades hon ringa sin mamma.

Operatören som tog emot samtalet förstod hur det låg till. En polispatrull skickades till lägenheten och mannen kunde gripas. När polisen kom dit stod han med delvis neddragna byxor bredvid den förtvivlade kvinnan.

Mannen döms nu till 14 månaders fängelse för våldtäktsförsöket samt en skadegörelse.

Under rättegången förklarade 59-åringen att han inte mindes speciellt mycket av händelsen. Han såg dock ingen anledning till att kvinnan skulle ljuga. Våldtäktsförsöket inträffade i december förra året och kvinnan mår fortfarande mycket dåligt. Hon får 42 575 kronor i skadestånd.

Mer läsning

Annons