Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 nya arbetstillfällen till Laxå

Dollarstore etablerar sig vid E20 i Laxå. Etableringen innebär 10 till 15 nya arbetstillfällen.  

Annons
Här på von Boijområdet i Laxå ska det byggas en ny affärslokal till Dollarstore. Laxå kommun har tillsammans med privata företagare bildat ett bolag som ska finansiera byggnationen. På bilden syns från vänster Tommy Holmquist, (S) kommunalråd, Mats Fransson, näringslivschef, Pär Jinnestrand, företagare, Ronny Johansson, kommunchef och Klas-Göran Vilgren, (V) vice ordförande i kommunstyrelsen.

Nu står det klart att Dollarstore etablerar sig vid E 20 i Laxå.

- Det betyder framtidstro och arbetstillfällen. Det betyder väldigt mycket, säger Tommy Holmquist, (S) kommunstyrelsens ordförande i Laxå.

Totalt handlar det om cirka 10 till 15 arbetstillfällen som etableringen innebär.

Dollarstore är en lågpriskedja som har 28 olika butiker runt om i Sverige. På försommaren i år öppnar kedjan en butik i Hallsberg.

Varför väljer ni Laxå?- Laxå passar vår etableringsstrategi. Vi etablerar gärna oss på mindre orter som saknar det utbud vi erbjuder, säger Andreas Stagliano, administrativ chef på Dollarstore.

Laxå kommun har bildat ett bolag tillsammans med privata företagare i Laxå. Bolaget kommer att finansiera byggnationen av affärslokalen på Von Boijområdet i Laxå. Totalt beräknas byggnationen kosta cirka 20 miljoner kronor.  

- Vi har fått till ett samarbete med näringslivet  som bådar gott för framtiden. Det här innebär att vi kan få ytterligare etableringar, säger Tommy Holmquist. 

Byggnationen av affärslokalen beräknas vara klar för invigning den 1 april 2014.

Mer läsning

Annons