Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring åtalas för mordförsök

Bröderna misshandlade 44-åringen grovt med sparkar och slag.
Den råa misshandeln avslutades med att mannen höggs i halsen.
Nu har en 19–årig man åtalats för mordförsök.

Annons
Det var utanför det här huset i Laxå som mordförsöket ägde rum.

Dådet inträffade i samband med en fest hemma hos den 44-åriga mannen i mitten av februari. Av någon anledning gav sig bröderna på mannen utanför hans bostad. De slog ner honom till marken. När 44–åringen låg utslagen fortsatte misshandeln. Bröderna, 19 och 23 år gamla, sparkade och stampade mannen i huvudet och på kroppen. Men det tog inte slut där.

19–åringen tog fram en kniv och högg 44-åringen i halsen, enligt åtalet. 44–åringen kördes i ilfart till USÖ och opererades under natten. Hans tillstånd var allvarigt. Först på söndagen stabiliserades läget.

Det fanns ett antal vittnen till misshandeln och polisen kunde omgående plocka in den 23–åriga brodern till förhör. Han anhölls och häktades kort därefter.

Men 19–åringen greps först i slutet av mars i Danmark och begärdes utlämnad till Sverige. Det är oklart varför 19-åringen befann sig i Danmark.

Men nu har han åtalats för mordförsök och grov misshandel.

23-åringen åtalas för grov misshandel, men även för ett annat fall av misshandel. Han ska då ha "matat" flera slag i ansiktet på en annan man, enligt åtalet.

Mer läsning

Annons