Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren väntar nya besked om död man

Under tisdagen väntas nya besked från Rättsmedicinska om hur mannen som hittats död i Röfors avlidit. Polis och åklagare utreder fallet som mord och flera förhör har hållits med den man i 40-årsåldern som häktats misstänkt för brottet.

Annons

– Sedan de nya beskeden kommit ska vi ha ett möte tillsammans med åklagaren och den kriminaltekniker som funnits med vid obduktionen, säger kommissarie Lars-Olof Lundh på länskriminalens enhet för grova brott.

Olika fynd på brottsplatsen har bidragit till misstanken om mord. Kriminalteknisk undersökning är gjord i lägenheten. Flera förhör har hållits med den misstänkte.

Vad säger han i förhören?

– Jag vill ännu inte gå in på vad han sagt. Utredningen har så nyligen börjat, säger Lars-Olof Lundh.

Har han gjort erkännanden eller nekar han helt?

– Det är heller inget jag vill kommentera i det här skedet av utredningen.

Den misstänkte har överförts till en vårdavdelning och har där ständig bevakning av personal från häktet.

– Hans tillstånd bedömdes så att han ska vistas inom vården inte på häktet, säger Lars Olof Lundh.

Det avgörs från dag till dag om han ska vara kvar där. Den som är misstänkt greps i sin bostad och känner den man i 70-årsåldern som förra veckan hittades död i sin lägenhet i Röfors. Hur länge han legat död är oklart. Men uppgifter finns om att han setts i Röfors i mitten av maj.

I helgen häktades den gripne vid en förhandling i Örebro tingsrätt. Mannen är häktad som skäligen misstänkt för mord, det är den lägre misstankegraden. Om han ska vara fortsatt frihetsberövad ska en ny häktningsförhandling hållas inom en vecka, preliminärt på fredag.

Mer läsning

Annons