Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldregymmet invigt

Invigning av ett äldregym och visning av nyrustade lägenheter. Igår hade servicehuset Björkhagen i Laxå öppet hus.

Annons
Evy Lindahl, 89 år, provade på en av träningsmaskinerna på det nya äldregym som invigdes igår i servicehuset Björkhagen i Laxå. BILD: TOVE SVENSSON

Efter cirka tre års arbete så invigdes igår äldregymmet i servicehuset Björkhagen i Laxå. - Jag säger som Gert Fylking gör. Äntligen, sade Ewerth Gustafsson, när han klippte det blågula bandet och förklarade äldregymmet invigt.

Tanken med gymmet är att äldre ska få komma och träna gratis.

- Äldre människor kan fördubbla sin muskelmassa om de tränar. Alla kanske inte vill gå till ett vanligt gym, därför ställde vi i ordning det här, sade Thorsten Holgersson, socialchef i Laxå kommun.

Idén fick arbetsgruppen efter ett studiebesök till ett äldregym i Hallstahammar.

Äldregymmet i Björkhagen finansierades av pengar ur Casselska fonden.

Evy Lindahl, 89 år, testade igår en av träningsmaskinerna.

- Det här är bra för musklerna. Den var smidig.

Två våningar upp visade Laxåhem två ombyggda lägenheter.

- Efter behov så bygger vi om fler. Lägenheterna är anpassade för de äldre. Till exempel är lådorna i köket lätta att dra ut, sade Inger Eriksson, från Laxåhem.

Ombyggnationen av lägenheterna är ett samarbete mellan Laxåhem och Social- och omsorgsnämnden. Anledningen till att lägenheterna byggs om och rustas upp är för att öka intresset för att flytta till Björkhagen. Idag finns det flera lägenheter som står tomma och kostar pengar. Med satsningen hoppas Laxå kommun att lägenheterna får fler hyresgäster.

Ewerth Gustafsson, förklarade det nya äldregymmet på Björkhagen för invigt. Med på invigningen var även socialchefen Thorsten Holgersson. BILD: TOVE SVENSSON
Alice Sandström testade på spinningcykeln. BILD: TOVE SVENSSON

Mer läsning

Annons