Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla blev barn vid plundring

Först var det familjegudstjänst i kyrkan sedan julgransplundring i Casselgården. Men ungdomarna valde att spela fotboll i Laxåhallen.

Annons
Räven raskar över isen. Tero Brandt, Maggan Jinnestrand, Airi Kuronen, Emil Arne och Emma Arne dansar.

Ramundeboda och Skagershults församlingar ordnade både familjegudstjänster och julgransplundringar i Laxå och Hasselfors under söndagen. Så nu har julen dansats ut ordentligt till ackompanjemang av kantor Jan Kenneth Rönning.

Stor barnbrist– Ibland är man glad att man spelar piano, säger han efter att ha betraktat dansen kring granen.

I Casselgården rådde det stor brist på barn. Någon trodde att det kunde bero på att Nyårscupen spelades i Laxåhallen med många barn och ungdomar engagerade. Fast de som kom till Casselgården efter gudstjänsten i Ramundeboda kyrka fick förstås både dansa ner kaffet och bullarna när julgranen skulle åka ut och en godispåse som belöning från fiskdammen. De vuxna var minst lika glada som Emil Arne som fick representera alla barn den här gången. Det blev visst en hel del påsar över men de kan ju behövas en annan gång.

Grupperna snart i gångUngdomsledarna Margareta Jinnestrand och Tero Brandt berättar att barnverksamheten med kyrkis, minis, miniorer och juniorer snart kommer att starta igen efter juluppehållet. Ett 50-tal barn deltar i de olika verksamheterna där även diakonen Åsa Gruffman medverkar berättar Margareta Jinnestrand.

Blue Christmas. Nu är julen slut för den här gången. Firades med julgransplundring i Casselgården.

Mer läsning

Annons