Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla mellanstadieelever till Laxå

Efter livlig debatt röstades majoritetens förslag igenom även i kommunfullmäktige under kvällen. Nu är det klart att alla kommunens mellanstadieelever kommer gå i skolan i Laxå tätort.

Annons
Både barn och vuxna samlades utanför Casselgården i går kväll för att protestera mot den väntade flytten av mellanstadieeleverna till Laxå tätort.

I kväll togs det sista och avgörande beslutet om hur kommunens skolklasser ska organiseras. Innan politikerna fick göra sina röster hörda i fullmäktiges talarstol ville även ett antal kommuninvånare komma till tals. Strax innan klockan 18 samlades ett 70-tal personer på Laxå torg för att tillsammans marschera mot fullmäktigemötet i Casselgården utrustade med plakat, facklor och megafon. ”Vi vill ha våra skolor kvar” löd slagorden från dem som ville behålla mellanstadieeleverna på Hasselfors skola och Finnerödja skola.

Efter avslutad debatt och votering stod det klart att majoritetens förslag, förslag c, hade vunnit. Där med kommer samtliga kommunens elever i årskurs 4-6 att flyttas till Centralskolan. Lokalfrågan kommer att behandlas som ett eget ärende längre fram.

– Vi är besvikna, det här är illa för orterna. Men vi kommer att kämpa vidare, säger en missnöjd Ivan Persson, Hasselfors byalag, efter beslutet.

Fotnot: Utdrag från den politiska debatten kommer i NA:s fredagstidning.

Mer läsning

Annons