Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en inbrottsvåg i Sydnärke

Åter igen har boende på flera platser i Sydnärke drabbats av inbrott.

Annons

Utanför Askersund har två motorsågar stulits ur en maskinhall. Byggnaden var vid tillfället olåst, men förrådet där sågarna förvarades var låst. Vid upptäckten fanns inget som tydde på att förrådet brutits upp. Motorsågarna har försvunnit någon gång mellan den 5 och 7 januari.

I Tived har två inbrott rapporterats in till polisen. Mellan den 5 och 8 januari har ett inbrott skett i en bod, vad som stulits var inte angivet i anmälan. På torsdagsnatten skrämdes tjuvar iväg av att en lampa med rörelsevakt tändes på en fastighet i Tived. Innan dess han de bryta upp en lucka på ett uthus. Om de hunnit stjäla något var okänt vid anmälningstillfället.

Däremot är det klart att de som bröt sig in i ett uthus i Finnerödjatrakten mellan den 4 och 8 januari fick med sig tjuvgods. Bland annat lyckades tjuvarna ta sig in i ett låst säkerhetsskåp, efter att först ha upp en fönsterlucka till uthuset. Målsägaren ska återkomma med en förteckning på vad som stulits.

På samma ort har ett fritidshus haft inbrott mellan onsdag och torsdag. Det var en granne som såg att ett fönster till huset var uppbrutet samt att även en garagedörr brutits upp och därför larmat polis.

Från ett dödsbo i Kumla har smycken och kontanter försvunnit. Förutom smycken saknas två kuvert med pengar – ett med 10 000 kronor och ett med 200 kronor. Omständigheterna till hur de försvunnit är otydliga då det skett någon gång mellan den 24 oktober och upptäcktes först den 8 januari.

Vid ett inbrott på en byggarbetsplats i Kumla har mellan den 30 december och 7 januari en induktionshäll stulits. Det troligaste är att tjuvarna hittat n ycklarna som varit gömda och på så sätta tagit sig in i huset. Försöket att stjäla husets vedkamin misslyckades då den lämnats kvar på gården utanför huset.

Mer läsning

Annons