Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återupplivar barndomen genom konsten

Skogen är medelpunkten i konstnärens Kristina Breitenbachs tavlor. Hennes barndom har förankringar till Tivedsskogarna och nu ställer hon ut sina konstverk i Tivedstorp.

Annons
Close to nature. Så heter konstnären Kristina Breitenbachs utställning i Tivedstorp. Den startar 29 juni och pågår till 27 juli.

På söndag är det vernissage på Tivedstorp då Kristina Breitenbach ställer ut sina tavlor som inspirerats av skogarna i Tiveden.

– Jag vill hitta tillbaka till min barndomsvärld, säger hon och berättar att hon har sin syster boende i trakten och att Sverige är speciellt för henne. Numera bor hon i Tyskland.

Utställningen har Kristina Breitenbach döpt till ”Tiveden Close to Nature” och idén kom till henne under en skogspromenad i Tivedsskogen.

– Jag hade med mig kameran och fotograferade naturen. Då kom jag på att jag ville göra en serie.

Hon använder sedan sina fotografier som en bas och ett minne att utgå ifrån.

– Så jag kan gå tillbaka och uttrycka den speciella känslan jag vill förmedla, säger hon och berättar om sina speciella penslar som formar hennes tavlor.

– Jag gör egna penslar av älghår. Det kan låta konstigt, men de är väldigt mjuka, elastiska och ger tunna fina linjer.

Tekniken som Kristina Breitenbach använder sig av är färgad tusch och hon jobbar endast på papper. På de mindre tavlorna använder hon akvarell.

Mer läsning

Annons