Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Bågar” kan komma att bli rondellprydnad

621 personer röstade om vilket konstverket som ska pryda cirkulationsplatsen i Laxå.

Annons
konst. Här, mitt i cirkulationsplatsen, är det tänkt att det blivande konstverket ska stå. Foto: Tove Svensson

Omröstningen av vilket konstverk som ska stå i cirkulationsplatsen på E 20 vid Laxå har avslutats. Kim Fagergrens konstverk ”Bågar” fick flest röster, 268 stycken. Totalt röstade 621 personer.

– Det är mer än dubbelt mot vad jag trodde skulle rösta. Det är mer än 10 procent av kommunens befolkning, säger Mats Fransson, utveckling- och näringslivschef i Laxå kommun.

Totalt har kommuninvånarna kunnat rösta på åtta stycken bidrag på kommunens hemsida och på biblioteket i Laxå. De olika förslagen har skickats in av privatpersoner.

På andra plats i omröstningen kom förslaget ”Näckros” skapad av Marie Hjalmarsson med 125 röster. På tredje plats och med 115 röster kom ”Molnets broder” skapad av Lennart Kindgren. ”Molnets broder” står i dag i området Von Boij i Laxå.

Laxå kommun kommer nu att gå vidare med att skicka in de tre förslag som har fått flest röster till Trafikverket som ska göra sin bedömning när det gäller sikten i cirkulationsplatsen.

– Konstverken ska gå igenom trafikverkets nålsöga och granskas. De ställer krav om genomsikt, säger Mats Fransson.

Den 3 oktober kommer resultatet för omröstningen att presenteras för kommunstyrelsen som sedan kommer att besluta om vilket konstverk som ska pryda den nya cirkulationsplatsen i Laxå.

Mer läsning

Annons