Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Bergfästet” med biografen är såld

Biografen i Laxå ska digitaliseras och starta igen. "Bergfästet" som biografen ligger i, är köpt av Fratrum fastigheter AB som ägs av bröderna Pär och Stefan Jinnestrand.

Annons
Köpt. Biografen i Laxå ska fortsätta. Byggnaden som har varit till salu under en längre tid är nu köpt av företaget Fratrum fastigheter AB, som ägs av bröderna Pär och Stefan Jinnestrand. Foto: Tove Svensson

Nu är "Bergfästet" sålt efter att ha varit till salu under en längre tid. Det är nu klart att det är Fratrum fastigheter AB från Laxå som köper fastigheten ”Bergfästet” med biografen.

– Vi har köpt fastigheten och tillträder den 5 december. En nybildad biografförening kommer att driva vidare bion. Vi tror att det är en pusselbit för att bygga varumärket Laxå som boendeort, säger Pär Jinnestrand, som tillsammans med sin bror Stefan äger Fratrum fastigheter AB.

Enligt Pär Jinnestrand pågår det i dag diskussioner om att digitalisera biografen.

– Vi kommer att rusta byggnaden och bevara ”kultbiografen”. Vi vill bevara bion och varsamt ta hand om den. Den bygges 1957 och är helt intakt. Den är ett nav i nöjeslivet i Laxå, säger Pär Jinnestrand.

Enligt Pär Jinnestrand krävs det en hel del upprustning av fastigheten ”Bergfästet”.

– Det är en välkänd fastighet och vi kände att byggnaden får inte bara försvinna. Den är viktig för Laxå, säger Pär Jinnestrand.

Målsättningen, enligt Pär Jinnestrand, är att biografen kommer att ha premiär på juldagen.

Mer läsning

Annons