Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag till pensionärer slopas

Aktivitetsbidraget från Laxå kommun slopas till pensionärer. Det har kommunfullmäktigeledamöterna i Laxå beslutat.

Annons

Idag utgår det aktivitetsbidrag till verksamheter för barn och ungdomar i åldrarna 4 till 25 år och till verksamhet för personer med funktionshinder och till pensionärer.

Nyligen beslutade ledamöterna i Kommunfullmäktige i Laxå att aktivitetsbidraget kommer att ges till verksamheter för barn och ungdomar från 7 till 20 år och till personer med funktionshinder. Aktivitetsbidraget slopas till pensionärer.

– Vi tycker det är viktigas att stödja ungdomarna. Pensionärerna har en inkomst och de har rätt att bedriva studiecirklar i större utsträckning än vad ungdomarna har, säger Anna Eriksson, s, kommunalråde i Laxå kommun.

Ärendet om slopningen av aktivitetsbidraget för pensionärer återremitterades vid kommunfullmäktigemötet i april. Därefter har en förfrågan gått ut till alla de övriga Sydnärkekommunerna om bidrag till pensionärer. Det visade sig att de andra kommunerna inte har denna form av bidrag.

Oppositionsledaren Bo Rudolfsson, kd, lämnade ett yttrande när beslutet togs på det senaste kommunfullmäktigemötet.

Yttrandet innebar att Aktivitetsstödet ska finns även för pensionärsföreningarna. Yttrandet fick inte majoritet.

När det gäller lokal- och anläggningsbidraget som finns i Laxå kommun så kommer dess regler att ses över ytterligare inom barn- och utbildningnämnden.

– Reglerna är idag svåra att förstå. Om vi kommer att ta bort det bidraget så kommer det att beslutas av kommunfullmäktige, säger Anna Eriksson.

Om även lokal- och anläggningsbidraget försvinner så kommer den totala besparingen bli cirka 120 000 kronor.

Mer läsning

Annons