Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Vardag i Hasselfors

Julledigheten är över och de flesta är åter i vardagen. NA gav sig ut för att se vad som händer en vanlig januarionsdag i Hasselfors.

Annons
Agnes Rosander, Finnerödja, får en puss av sin arbetskompis.

Jimmy Pettersson, Kristinehamn, och Jan Holmgren, Finnerödja, jobbar på Träntorps gård. De började sin arbetsdag klockan sju och hoppas få avsluta den klockan 16. ”Men det kan hända både det ena och det andra innan man får åka hem, att kor smiter eller att utfodringen går sönder”, säger Jan.
Agnes Rosander, Finnerödja, jobbar på Träntorps gård. I arbetsuppgifterna ingår att mjölka 130 kor med hjälp av en mjölkrobot.
Äkta makarna Margareta och Bengt Johansson brukar vara ute och gå i Hasselfors. Bengt går med käpp i väntan på sin knäledsoperation, berättar han. – Men i dag är det så halt så det är livsfarligt, säger Margareta.
Hasselforsbon Arne Pettersson brukar besöka Hasselfors närbutik för att köpa tidningen. Bakom honom står Ronny Wulff, Askersund, som åkt ifrån arbetet på sågen för att köpa lunch. Ägaren Karin Lundquist expedierar.
Magnus Olofsson med dottern Anna Olofsson, Pålsboda, har träffat Peter Sahlquist, Mullhyttan, och Mats Johansson, Örebro, för att äta lunch på Hasselfors Wärdshus. ”Jag går hit och äter nästa varje dag”, säger Mats som driver ekosafari i området. ”Nu är det lågsäsong med mycket pappersarbete men även en del älgjakt och isfiske”, berättar Mats.
Redo för alla väder. När is och snö försvinner kan den här praktiska sparken även ta sig fram på hjul.

Mer läsning

Annons