Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkhagen ska göras mer lockande

Serviceboendet Björkhagen i Laxå ska bli attraktivare. En reception ska öppnas och det finns planer på att en ”matbuss” ska börja köra turer från Björkhagen till Laxå centrum.

Annons

Under en längre tid har tio till tolv lägenheter på serviceboendet Björkhagen stått tomma.

För att få dem bebodda satsar Laxå kommun på att göra boendet mer attraktivt.

Folk i receptionen

Två arbetsgrupper är tillsatta och bland åtgärderna som ska göras så kommer receptionen att bemannas två dagar i veckan.

I arbetsuppgifterna ingår att vara en värd eller värdinna för anläggningen, visa lediga lägenheter, anordna aktiviteter för de boende, ansvara för gymmet som kommer att öppnas, ringa upp de pensionärer som vill och anordna matträffar på Björkhagen.

Matbussen kommer tillbaka

En annan satsning som är på gång är att återinföra ”matbussen” som ska köra från Björkhagen till Laxå centrum.

Enligt socialchefen Thorsten Holgersson är det cirka 960 meter från Björkhagen till Laxå torg.

– Det kan vara jobbigt att gå om man är äldre. Det kan även vara dyrt för en boende att ringa Laxåturen som kostar 20 kronor per resa.

Tanken är att en fast chaufför anställs på sociala enhetens minibuss som är utrustad med en lyftplatta. Chauffören kan sedan köra de boende för handelsturer till Laxå centrum och kunna hämta personer till sociala träffpunkter.

Planer på att öppna väg

I arbetet med att göra Björkhagen attraktivare ingår även att öppna Lars Lindahls väg för genomfartstrafik för att få en framsida på Björkhagen. Frågan om att öppna vägen kommer att aktualiseras hos kommunstyrelsen.

– Jag tycker det är roligt att vi kan jobba framåt. Kostnaderna för de här satsningarna är små, säger Annette Gustafsson (S), ordförande i social- och omsorgsnämnden.

Enligt socialchefen Thorsten Holgersson räcker det om de obebodda lägenheterna blir uthyrda för att täcka kostnaderna för satsningarna.

Mer läsning

Annons