Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Böcker och bokträd på Hasselforskalaset

 I en bokskog ska det förstås finnas böcker. Ett alldeles nytt inslag under det kommande Hasselforskalaset är ”Bokens dag”.

Annons
Bok i bokskogen. Inte riktigt på det här sättet, men böcker kommer det att finnas i kanten av bokskogen under Hasselforskalaset. BILD: BJÖRN PALMQVIST

Den 21 augusti är det dags för ortens och årets stora händelse, Hasselforskalaset. Redan nu avslöjar byalagets Ivan Persson en nyhet som ett inslag under festdagen.

– Vi gör en kombination, med böcker och bokskog. Detta för att vi har en sådan fin bokskog intill Hasselgården. Den sägs vara Sveriges nordligaste bokskog i inlandet.

Inte försent

I första hand har byalaget skickat inbjudan till ett 25-tal författare och bokförsäljare i närområdet. Men det är inte för sent än om nån vill hänga på. Anmälningstiden går ut i mitten av augusti.

– Bland annat har författarna AnnMarie Hellström och Måna N Berger anmält sig, liksom Laxå bibliotek och Tiveds hembygdsförening, avslöjar Ivan.

Upplägget är att det i kanten av den vackra bokskogen ska finnas mindre stånd med litterärt intressant utbud. Skulle det, må Gud förbjuda, bli regn så flyttar man in i Hasselgården.

– Slår det här väl ut så är tanken att vi fortsätter även nästa år.

Som vanligt

I övrigt blir Hasselforskalaset så som det brukar. Man ändrar inte på ett vinnande koncept. Bernadottejubileet infaller dock samma dag.

– Kungen är visst i Örebro, så han kommer dessvärre inte, medelar Ivan Persson med en glimt i ögat.

Mer läsning

Annons