Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boenden godkända efter ny kontroll

Ester och Acquarellen, boenden för ensamkommande flyktingbarn, har kontrollerats i slutet av 2014, och godkänts, av Inspektionen för vård och omsorg.

Annons

Det var under oktober och november förra året som Inspektionen för vård och omsorg (IVO) gjorde föranmälda inspektioner på boenden för ensamkommande flyktingbarn i Laxå och Askersund. I Laxå besöktes Ester, och i Askersund Acquarellen. Båda har tidigare under 2014 fått vissa anmärkningar, och inspektionerna i slutet av året var delvis till för att följa upp.

Flyktingboendet Ester fick kritik för att det saknades ett ledningssystem, och att klagomål och synpunkter sammanställdes men inte följdes upp.

Acquarellen fick synpunkter på att man inte matchade nya ungdomar mot boendets målgrupp, och att personalen inte hade full koll på vilka ungdomar som ingick i verksamheten och inte.

IVO skriver i besluten från de föranmälda inspektionerna att de den här gången inte funnit några brister som föranleder krav på åtgärd, och att de tidigare synpunkterna åtgärdats. Både Ester och Acquarellen godkänns alltså.

Mer läsning

Annons