Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boksnurra för bokbytare och miljö

På turistbyrån i Laxå har det placerats ut en ”boksnurra” där förbipasserande kan lämna in gamla böcker och ta med sig en ny bok hem eller med sig på resan.

Annons
Boksnurra. Marian Van Ham jobbar på turistbyrån i Laxå och tycker att boksnurran är ett bra initiativ.

Initiativet att placera ut en boksnurra på turistbyrån kom från Laxå bibliotek som också ser det som en form av återvinning.

– Syftet med boksnurran är själva bytestanken och att det ska fungera lite som en service. När man har läst ut en bok kan man lämna in den och få en ny, säger Anne Karlsson som är bibliotekarie i Laxå.

Boksnurran sattes på plats i torsdags förra veckan och har redan fått bra respons från de som pendlar.

– Här om dagen fick vi ett mejl från en som pendlar till och från Laxå som tyckte det var en jättebra idé att byta böcker på detta sätt, säger Anne Karlsson.

Böckerna finns tillgängliga för alla som passerar turistbyrån under öppettiderna.

– Man kan ta en bok utan att själv lämna in någon, tar böckerna slut så fyller vi på med nya, fortsätter Anne Karlsson.

Marian Van Ham jobbar på turistbyrån som ligger i anslutning till tågstationen och har sett att folk tagit böcker från snurran.

– De som har passerat här verkar tycka att det är bra och jag har sett flera stycken som tagit böcker och varit nöjda. Här finns all sorts läsning. Allt från tjocka och svårlästa böcker till tunna och lättlästa. Det är ett mycket bra initiativ tycker jag, säger Marian Van Ham.

Mer läsning

Annons