Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråda tider för band i Laxå

Popbandet The Process från Laxå har inte tid att springa på mellandagsrea. Bandmedlemmarna har fullt upp med att spela in musik.

Annons
Laxå-bandet The Process, Pontus Lundstedt, Johan Abrahamsson, Joel Bengtsson och Richard Jalakas repar in sina nya låtar.

– Alltså, det är lite som ett visitkort. Är du snickare får du inget jobb om ingen vet att du finns. Så är det för oss, vi måste spela in några låtar så folk kan boka oss, säger Richard Jalakas som sjunger, spelar synth och gitarr i Laxåbandet The Process.

Om och om igenDe övar sina låtar i en lokal som Studiefrämjandet ordnat alldeles vid bussgodsgaragen. Lokalen är kall och den höga musiken ekar i de tomma korridorerna. Det luktar envishet, passion och svett när de fyra medlemmarna spelar låtarna, om och om igen.

– Det här är vår passion, det är allt som räknas, säger Johan Abrahamsson som spelar gitarr.

De är mitt uppe i inspelningen av sin ep, en skiva med två låtar som de gjort själva.

– Ja, vi vill att folk ska kunna höra hur vi låter, att vi faktiskt kan spela. Folk vet att vi håller på men inte hur vi låter. En del tror nästan inte på att vi kan spela, säger han

Killarna är i tjugoårsåldern, är uppvuxna och bor kvar i Laxå kommun men de har mest spelat utanför Laxå.

– Senaste spelningen var faktiskt i Laxå, för ungefär en månad sedan, det var första gången vi spelade för våra kompisar och det var roligt att de fick höra vad vi håller på med egentligen, säger Richard.

För även om de brinner för det de gör så finns det inte jättemånga likasinnade i Laxå.

– I min årskull tror jag att jag är den enda som håller på med musik, i alla fall spelar i band och så, säger Pontus Lundstedt.

Jakten börjarEp:n kommer förhoppningsvis att bli klar i början av året så att de kan börja jaga spelningar. Sedan väntar en spelning i Kristinehamn och efter det ser bandet inga gränser.

– För mig finns det inget annat än musiken, det är allt för mig just nu så det är bara att hoppa så får vi se var vi landar, säger Richard och ler.

Mer läsning

Annons