Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i alkoholtillsynen

Det finns vissa brister i Laxå kommuns arbete kring alkohol och tobak. Det konstaterar länsstyrelsen efter en granskning.

Annons

Laxå. Länsstyrelsen har tittat närmare på hur Laxå kommun följer alkohol- och tobakslagen. Det är en del i arbetet där länsstyrelsen gör tillsynsbesök i alla länets kommuner.

Vissa brister upptäcktes, även om arbetet i det stora hela fungerar bra. De brister som påpekas handlar bland annat om den dokumentation som gjorts vid beslut om serveringstillstånd. En del akter saknar information medan andra har flera kopior av samma dokument, och beslutsgången är då svår att följa.

I ett ärende om tillfälligt tillstånd har blanketter använts som hänvisar till den gamla alkohollagen. Länsstyrelsen menar också att kommunen måste bli tydligare i sina tillsynsprotokoll, så att det klart framgår vad som är tillsyn och vad som är informationsbesök. Dessa brister kommer att följas upp vid länsstyrelsens nästa tillsyn.

Länsstyrelsen har också granskat hur tillsynen fungerar av så kallade rökfria miljöer, då främst rökfria skolgårdar. Då framkom att ingen kontroll har gjorts under 2012, vilket inte anses vara tillfredsställande. Senast den 24 februari måste nu kommunen redovisa vilka åtgärder man planerat. Kommunen har dock redan i en telefonintervju med länsstyrelsen framfört att de kommer jobba med frågan under 2014.

Mer läsning

Annons