Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byalaget bjöd dubbelt

Hasselforseleverna hade bråttom att äta skollunchen i går, och inget lämnades kvar på tallrikarna. Alla väntade spänt på efterrätten, byalagets smaskiga bakelser.

Annons
Festdag. Eleverna, fr vä Ebba Eliasson, Alva Olla-Levin, Filippa Wallin, Melker Lundqvist och Oscar Strömberg smaskade bakelser med god aptit.

Alltid bakelser på alla hjärtans dag, det vet eleverna på Hasselfors skola sedan många år tillbaka. Initiativet kommer från byalaget, och förutom de hemgjorda bakverken har de även med sig en penningcheck. Men först slevade barnen glatt i sig av rulltårtan toppad med grädde och ett gelehallonhjärta.

– Väntar ni på något mer, frågade byalagets Ivan Persson när eleverna skrapat rent tallrikarna.

– Pengar, svarade alla i korus.

– Eftersom skolan har jubileum och fyller 20 år i år har vi höjt beloppet, så ni får 5 000 kronor, meddelade Ivan Persson.

Det beskedet följdes av ett glädjetjut, och elever samt lärare applåderade byalagets generositet.

– Ni i byalaget ställer alltid upp för skolan, och särskilt nu när det blåser snålt. Att ni orkar hålla på betyder jättemycket för oss, tacktalade Annette Henningsson, lärare för 1-3.

Under åren har föreningen bidragit med minst 30 000 kronor till ”sin” skola. Pengarna används till resor och andra trivselaktiviteter för barnens bästa.

Mer läsning

Annons