Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chef klar till boendet

Tivedsgården föreslås bli boende för ensamkommande flyktingbarn. Karin Dahlgren blir chef.

Annons

Som NA tidigare har berättat ska Laxå kommun börja ta emot ensamkommande flyktingbarn. I torsdags anställdes NA:s före detta lokalredaktör i Laxå, Karin Dahlgren, som chef för boendet.

– Karin har rätt bakgrund. Hon är socionom och har jobbat på behandlingshem och på Migrationsverket i Laxå, säger projektledare Ann Lindvall.

Socialaenheten föreslår att de ensamkommande flyktingbarnen ska bo på Tivedsgården i Finnerödja. På måndag klockan 18.30 hålls ett informationsmöte i Finnerödja församlingshem.

– Vi har träffat byalaget och nu bjuder vi in Finnerödjaborna.

Laxå kommun har skrivit kontrakt med Migrationsverket om att ta emot minst fem ensamkommande flyktingbarn men redan nu planerar kommunen för fler. På Tivedsgården finns det möjlighet att göra plats för upp till femton barn och ungdomar. Den 28 februari beslutar social- och omsorgsnämnden vart boendet ska ligga.

Just nu pågår arbetet med att hitta personal till boendet.

– Vi har fått in 155 ansökningar, säger Ann Lindvall.

Hon planerar att kalla de sökande till en informationsträff och i samband med den göra kortintervjuer. Därefter ska de 155 sökande gallras ner och kallas till vanliga jobbintervjuer. Totalt behövs tio, tolv personer till boendet.

Laxå kommun har tidigare fört samtal med Lekebergs kommun om ett samarbete gällande ensamkommande flyktingbarn. Nu är det dock bestämt att det inte blir något samarbete, berättar Ann Lindvall.

– Det var för många frågor att lösa.

Omkring den 1 maj hoppas Ann Lindvall att kommunen kan börja ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Mer läsning

Annons