Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för bytardag i Casselgården

På lördag kan man fynda andrahandskläder, leksaker, mammakläder och annan barnrelaterad utrustning. Familjecentralen och Svenska kyrkan i Laxå ordnar bytardag med loppis i Casselgården.

Annons
Ny bytardag. I Röforssalen i Casselgården blir det bytardag på lördag. Dagen arrangeras av Familjecentralen, församlingen och de som går på Kyrkis.

Laxå. Idén kom till efter en diskussion på familjecentralen.

– Vi pratade om att ordna något som föräldrarna i vår verksamhet ville vara med på, och då kom det här önskemålet upp, berättar Åsa Gruffman, diakon i församlingen.

Intresset har varit stort.

– Vi tyckte att det var en rolig idé som många kunde ställa upp på, säger Elin Hjalmarsson, förälder som går på öppna förskolan.

– Många av barnkläderna blir urvuxna så fort, och är fortfarande i bra skick så andra kan använda dem, säger Amanda Appel, också hon förälder.

Det är tillåtet att sälja alla möjliga saker som har med barn att göra, från späd ålder till tonår.

– Det är också bra ur miljösynpunkt, och Laxå är ju en miljödiplomerad kommun där återvinning är i ropet, säger Maggan Jinnestrand, husmor på gården som redan har börjat ställa i ordning inför bytardagen.

Församlingen hyr ut bord och 30 bord i Röforssalen är bokade till på lördag. Hyran för borden, 50 kronor, går oavkortat till Världens barn- insamlingen. Alla som säljer prissätter och ansvarar själva för vad de säljer.

– Det är roligt att intresset är så stort. Det visar att det finns ett behov. Det är roligt att kunna ordna också för att vi har så många nyanlända barnfamiljer i kommunen som kanske kan fynda på bytardagen, säger Åsa Gruffman.

Klockan nio på morgonen drar bytardagen i gång och har öppet ända till klockan två.

Mer läsning

Annons