Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för kulturveckan Sköna Maj

För sex år sedan började projektet Sköna Maj som ett musikevenemang vid sjön Unden. Nu är det en kultur- och naturevenemang som drar igång på lördag och håller på till nästa söndag.

Annons
Musik vid Tivedstorp. En av de platser där det händer mycket i veckan är Tivedstorp. Arkivbild: Jonas Herbertsson

laxå. Det gedigna programmet innehåller nu hundratals stora och små evenemang. Området är Tiveden med omnejd, där det händer saker i kommunerna Laxå, Askersund, Gullspång. Töreboda, Askersund och Karlsborg. Men evenemanget handlar om aktiviteter på landsbygden, där var och en har en chans att lära känna sin hembygd. Ett 60-tal entreprenörer, föreningar, projekt, kyrkor och studieförbund är engagerade i Sköna maj, som sammanfattas i stor programkatalog vars innehåll också finns att läsa på internet.

Musik i mängder blir det på Tivedstorp, med svensk folkmusik, americana, djungelblues, psykedelisk pop ochh och skogsrock under hela veckan. Här finns också kaffestuga med mat och dryck samt fotoutställningar. Konst finns att se på många ställen, bland annat i Tiveds skolbyggnad och på den årliga skogsutställningen Konst i ring i anslutning till skolan, som invigs nu på lördag. Om det historiska Finnerödja finns goda chsnser att lära sig mera, då det blir guidning vid utgrävningarna i Krämarstan på lördag. Hembygdsgården i Finnerödja kommer också att hålla öppet.

Mer läsning

Annons