Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför vill de köpa flygfältet

Planer på fler investeringar i Laxå ligger bakom Nerikes utbildningar AB:s önskemål om att köpa flygfältet av kommunen.

Annons

Nerikes utbildningar AB vill fortsätta att göra investeringar på flygfältsområdet. Bland annat kan det handla om att bygga till fler utbildningslokaler.

– Vi vill exempelvis kunna utbilda lastbilschaufförer så att man kan ta yrkeskompetensbevis även här i Laxå, säger Clas Josefsson.

Företaget har redan investerat i form av asfaltering av flygfältet och att köpa fältet istället för att hyra det av kommunen är ett logiskt steg enligt Josefsson.

– Vi har ett långsiktigt och förmånligt hyresavtal som det är idag, men eftersom vi investerar mycket pengar är det klart att det känns som en fördel att själva även vara ägare.

Det pågår i stort sett daglig verksamhet i Nerikes utbildningars regi på flygfältet redan nu och Clas Josefsson ser flera utvecklingsområden än bara yrkeschaufförer.

– Vi vill bland annat erbjuda utbildningar för personal inom exempelvis kommuner och landsting som kör minibuss, men även till chaufförer av utryckningsfordon. Vi trivs här i Laxå, potentialen är stor här med flygfältet, säger Clas Josefsson.

Mer läsning

Annons