Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt bröt ut vid överlämnandet

Bordlägg ärendet och svara på våra frågor innan ni tar beslutet. Det rådet gav föräldrarepresentanter från Finnerödja och byalaget i Hasselfors nämndens ordförande vid en uppvaktning i kommunhuset på torsdagen.

Annons
Vill ha svar. Malin Johansson, förälder från Finnerödja, lämnade över frågor och namnunderskrifter till Klas-Göran Vilgren.

Det jäser ute i tätorterna inför barn- och utbildningsnämndens möte på måndag då det ska tas beslut om en ny skolorganisation som ska träda i kraft 2013.

Protesterna gäller bland annat planerna på att flytta elever i årskurs 4-6 från hemskolan till centralorten. Försvinner skolorna i Hasselfors och Finnerödja så dör orterna ut, menar föräldrarna och föreningarna.

I går uppvaktade ortsrepresentanter barn- och utbildningsnämndens ordförande Klas-Göran Vilgren (V). Med sig hade de en rad skriftliga frågor och totalt närmare 700 namnunderskrifter. En spontan debatt fördes vid överlämnandet, och frågorna från ”folket” var kritiska och ordvalen stundtals heta.

”Brådskar inte”

– Det här brådskar inte. Ni behöver inte ta något beslut på måndag. Bordlägg ärendet och ge oss svar på våra frågor först, menade Ivan Persson från byalaget i Hasselfors.

Klas-Göran Vilgren svar blev att tanken är att fatta beslut på måndag. En bordläggning verkar inte vara aktuell, blev tolkningen av Vilgrens svar. Det fick de uppvaktande att reagera. De menade att ”beslutet redan var klart”, och att deras påverkan inte innebar någon förändring.

– Ni skiter i vad vi säger. Så känns det. Ni står och hummar med, då känns det rätt meningslöst för oss, dundrade Ivan Persson.

Lovade svar

Klas-Göran Vilgren gav dock löftet att de skulle få skriftligt svar på alla ställda frågor, men om det blir innan beslutet är fattat kunde han inte garantera.

Mer läsning

Annons