Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det man ger får man tillbaka”

Konditori Nya Promenaden skänker bort överblivna bakverk till Laxås äldreboenden.
– Det är inte för att jag vill vara ”Bror Duktig”, utan jag vill helt enkelt inte slänga saker som någon kan ha glädje av, säger Susanne Sättergård.

Annons
Generös. Tårtor, bullar eller bakelser. Susanne Sättergård på Nya Promenaden vill inte se bakverken förfaras, utan skänker dem då hellre till äldreboenden.

Hon tog över Konditori Promenaden i somras, och tycker att verksamheten fått ett riktigt uppsving i de uppfräschade lokalerna. Det är många som kommer in för att ta en fika. Men det går ju aldrig att planera exakt hur många bullar, bakelser eller tårtor som ska gå åt, och det brukar alltid finnas något över efter lördagsförsäljningen, som inte går att sälja på måndagen.

– Det skulle ju egentligen slängas, men jag kan inte slänga grejer, det tycker jag är fruktansvärt. Det handlar väl om min syn på livet, det är roligt om någon annan kan få glädje av det när det ändå finns, säger Susanne Sättergård.

De är tre som turas om med att jobba på lördagarna, och när konditoriet har stängt tas bakverken med till något av Laxås äldreboenden. Det blir något extra gott till fikat för både personal och boende.

– De blir så tacksamma, berättar Susanne Sättergård.

Hon har själv jobbat extra inom äldreomsorgen, och vet att det inte alltid är så roligt, varken för de äldre eller för personalen. De om någon förtjänar en guldkant på tillvaron, tycker hon.

– Jag tror på karma, det man ger får man tillbaka.

Mer läsning

Annons