Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det sjuder av musik i den här kommunen"

Det lilla källarrummet vibrerar av den dånande musiken.
– Kanon bra! Det är nästan som ett band direkt, ler musiklärare Mikael Loiske.

Annons
Sjundeklassaren Julia Selin kan spela lite piano sedan förut men sjunger mest.

I går fick den som ville prova att spelar rockmusik på Allaktivitetshuset. Både helt gröna rockstjärnor och de med lite mer erfarenhet på instrumenten träffades för att spela tillsammans. Två av dem var tvillingarna Fanny och Mikaela Hjalmarsson som går i årskurs fyra på Saltängsskolan. De berättar att de lärt sig att spela på musiklektionerna i skolan och på sina instrument hemma.

– Gitarr är roligast, konstaterar Fanny.

Sjundeklassaren Julia Selin har tagit plats bakom synten. Hon berättar att hon gillar att hålla på med musik och att hon tidigare spelat i ett band.

– Det sjuder av musik i den här kommunen. Det gäller bara att locka fram dem och få i gång den nya generationen, säger Mikael Loiske, musiklärare på mellanstadiet i kommunen samt lärare på ABF:s musikcirklar.

Han berättar att ett 20-tal elever spelar på Allaktivitetshuset – som både håller i musikcirklar och hjälper lokala ungdomsband.

– Jag tycker att det är extra kul när tjejer kommer. De är ofta bra på att spela men vågar inte ta steget, säger Mikael.

Gårdagens ”prova på” var en del i kommunens sportlovsprogram och arrangerades av ABF och Vuxenskolan. Den som går i årskurs fyra eller äldre och vill börja spela ett instrument eller i ett band kan kontakta ABF eller söka upp musiklärare Mikael Loiske på sin skola.

Fanny Hjalmarsson gillar musik och spelar helst gitarr. Instrumentet har hon lärt sig på skolans musikundervisning och genom att spela på familjens gitarr hemma, berättar hon.

Mer läsning

Annons