Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dialog Tiveden har gett resultat

En grafisk profil, turistservice i Tiveds skola, led- och sevärdhetskarta, en hemsida och ett bokningssystem.
Det är några saker som föddes ur Leaderprojektet Dialog Tiveden.

Annons
Vandring i Tivedens nationalpark.

År 2009 startades projektet Dialog Tiveden med EU-pengar från Leder Mellansjölandet. Totalt fick projektet 1,5 miljoner kronor.

I tre år pågick projektet som skulle synliggöra

Tiveden.

214 personer deltog

– Projektet har gått bra. Det har varit lite spretigt men vi har kunnat åstadkomma mycket. Totalt har 214 personer varit involverade i projektet och det har lagts ner cirka 7 500 ideella arbetstimmar, säger Elin Hellbeck, projektledare för Dialog Tiveden.

I slutet av mars avslutas projektet, men det finns goda förhoppningar på att de saker som har växt fram genom projektet ska utvecklas.

– Det är fem kommuner och två län som är involverade i Tiveden. Lederna kommer att byggas ut mot Skaraborgs län. Vi kommer även att jobba vidare tillsammans med Laxå kommun, Askersunds kommun, Företagarna och Regionförbundet med att vidareutveckla presservice, hemsidan och varumärket Tiveden, säger Elin Hellbeck.

Inom de närmaste veckorna kommer led- och sevärdhetskartan att sättas upp på olika informationstavlor runt om i Tiveden. På kartan kan besökarna hitta 100 olika vandrings-, cykel- och ridleder samt 100 sevärdheter i Tiveden.

Tove Svensson

019-15 54 21

[email protected]

Mer läsning

Annons