Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Distansryttare tävlade i kylan

18 ekipage, häst och ryttare, trotsade kylan och red iväg när Nerikes Distansryttarklubb arrangerade en träningstävling i Finnerödja
i går.

Annons
Ptro. Hästarna och ryttarna värmde upp innan start.

När klockan slog elva på förmiddagen i går så gick starten vid Hembygdsgården i Finnerödja. Hästarna var ivriga att få skritta iväg trots att frosten blänkte på marken.

– Det är skönt väder att rida ut i dag, trots att det är lite kallt, sade initiativtagaren Louise ”Lollo” Önnefors från Nerikes Distansryttarklubb.

Tanken med träningstävlingen i Finnerödja var att medlemmarna fick prova på hur det går till på en vanlig tävling. En mil eller två mil fick ryttarna välja att rida.

Alla moment

– Vi gör alla moment som görs inför en vanlig tävling. Först besiktas hästen av en veterinär. När hästen har gått i mål så besiktas hästen igen. Veterinären kontrollerar pulsen, hästens rörelse, tarmljud och vätska, sade Louise Önnefors.

Vad är tjusningen med en distansritt?

– Man får se så mycket natur och olika landskap. Sen är det mycket trevligt folk i klubben. Vi hjälper varandra och det är inte så mycket konkurrens, sade Louise Önnefors.

Efter distansritten väntade fika och en stunds samvaro innan det bar av hemåt för distansryttarna och deras hästar.

TOVE SVENSSON

Mer läsning

Annons