Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dressyr ny Valborgstradition

Förra året var det premiär för Laxå ryttarsällskaps tävling Valborgsdressyren. Igår avgjordes den för andra året med ett 40-tal ryttare på plats.

Annons
Segraren i klass LC:2 Jonna Sunvisson på Vallas Joel, närmast, rider ett ärevarv tillsammans med tvåan Beatrice Johansson på Coco Chanel.

Dagarna kring Valborg har av tradition varit tävlingstid för Laxå ryttarsällskap.

– Vi hade alltid tävlingar på Valborg förr, men då var det hoppning som gällde. Nu har vi flera ryttare som håller på med dressyr, så därför började vi med en sådan tävling istället, säger Maria Gradin, en av de tävlingsansvariga.

På Valborgsdressyren deltar endast ponnyryttare, men Maria Gradin utesluter inte att ryttarsällskapet i framtiden även kan arrangera dressyrtävlingar för stora hästar.

– Det är många som tycker att det ordnas för få tävlingar, så det kan kanske bli aktuellt, säger Maria Gradin.

Ryttare från hela länet

De 40 deltagarna i Valborgsdressyren kom från hela Örebro län. En av dem var Jonna Sunvisson från Viby rid- och körsällskap, som tävlade i två klasser med sin 13-åriga ponny Vallas Joel.

– Det är bara andra gången jag tävlar tillsammans med honom, men det gick bra, sade Jonna efter att ha vunnit klassen LC:2.

Hemmaklubben Laxå ryttarsällskap hade två ryttare med på söndagen. 16-åriga Lovisa Gradin var en av dem och hon red på C-ponnyn Säbys Baxter.

– Tidigare höll jag på med hoppning och då red jag också på Baxter. Men han är 20 år nu och då passar dressyr bättre, säger Lovisa Gradin.

Mer läsning

Annons