Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drogad bilist försökte fly från polisen

En fartfylld polisjakt slutade först efter fem kilometer. Föraren var full, drogad och saknade körkort.

Annons

I onsdags kväll tog polisen upp jakten på en bilist som vägrade att stanna i en poliskontroll. Jakten började i Hasselfors och slutade först fem kilometer senare.

Trots att polisbilen förföljde bilisten med sirenerna tjutande och blinkande valde föraren att fortsätta sin färd i hög hastighet.

Full och drogad

När föraren till slut insåg sig besegrad och stannade bilen visade det sig att denne var påverkad av både alkohol och droger. Dessutom saknade föraren körkort.

Tillsammans med föraren fanns ytterligare två personer i bilen. Även passagerarna var drogpåverkade med stora pupiller, växlande humör och svettningar.

Påsar med pulver

När polisen sökte igenom bilen hittade de påsar med pulver. De båda passagerarna är därmed misstänkta för narkotikabrott för eget bruk och narkotikabrott genom innehav.

Brottsrubriceringen för bilens förare blev ytterligare längre: grovt rattfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott genom eget bruk, ringa narkotikabrott genom innehav och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Mer läsning

Annons