Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt så många anställdatack för vattentätt mobilfodral

Laxåföretaget Selab har fördubblat försäljning och personalstyrka sedan i våras. En finurlig uppfinning har blivit just den succé företagets vd Conny Hindström hoppades på.

Annons

NA skrev om Conny Hindströms uppfinning i ekonomibilagan Saldo i april. Hans vattentäta mobilfodral i silikon hade just börjat tillverkas och ett samarbete inletts med distributören Krusell.

Stark responsEn visning på IT-mässan i Barcelona gav stark respons och Conny Hindström började förbereda sig för ett rejält lyft i företaget, som då hade 16 anställda.

Och så har det blivit. Selab har i dag 34 anställda. På fem månader har 100 000 fodral sålts och inbringat runt 10 miljoner kronor till företaget.

Selabs årsomsättning har tidigare legat runt 10–12 miljoner kronor. Silikonfodralet står redan för mer än halva omsättningen.

– Det har blivit precis den framgång vi trodde och hoppades, säger Conny Hindström. Fortfarande har vi ett försprång före konkurrenterna och det ser mycket ljust ut framöver.

Den svenska marknadenDistributören satsade först på stora marknader som Tyskland, Frankrike och USA medan lanseringen i Sverige fick stå tillbaka. Men nu går man ut till den svenska marknaden på bred front.

Målgruppen är privatpersoner men också företag har börjat köpa fodralet, som kan levereras med köparens logotype.

Solikonfodralet är patentskyddat i Sverige och stora delar av Europa. Ett globalt patentskydd är för dyrt och dessutom svårt att bevaka.

Conny Hindström är inställd på att plagiat dyker upp förr eller senare men ännu har det inte skett.

Ipad-fodral

Selab tillverkar två olika fodral, som passar samtliga nästan 600 mobiltelefoner på marknaden. Ett fodral utvecklas nu även till Ipad.

Mobilfodralet är helt vattentätt. Man kan manövrera pekskärmen genom fodralets silikonyta och ta bilder även under vatten.

Selab har tidigare enbart arbetat med legotillverkning men har länge sökt en egen produkt för att ha en mer oberoende ställning. Conny Hindströms uppfinning har träffat mitt i prick.

Mer läsning

Annons