Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E20 avstängd hela dagen

(UPPDATERAD 08.30) En lastbil kraschade i diket på E20. Motorvägen beräknas vara avstängd under hela tisdagen - då sanerings och bärgningsarbete kommer att pågå.
- Det blir jobb hela dagen, säger Thomas Peterson på Nerikes Brandkår.

Annons

Larmet om lastbilsolyckan kom in vid 22.15-tiden på måndagskvällen. Den skedde strax söder om Finnerödja på E20, i norrgående färdriktning. Föraren fördes med ambulans till USÖ för observation men det finns inga uppgifter om allvarliga skador. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Lastbilen var lastad med miljöfarlig kopparslig från Zinkgruvan - och en viss mängd ska ha läckt ut i samband med olyckan.

- Det har hamnat en del i diket, oklart exakt hur mycket. Men lastbilen ska ha varit lastad med 27 ton kopparslig, berättar Thomas Petersson på Nerikes Brandkår.

- Det handlar om tungmetaller som riskerar att rinna ut i naturen. Därför måste vi sanera på platsen. Arbetet kommer att pågå hela dagen.

Under natten arbetade grävmaskiner med en omfattande saneringsinsats på olycksplatsen, samtidigt som den havererade lastbilen bärgades. Trafikverket beräknar att E20 kommer vara avstängd under hela tisdagen. Polis finns på plats och dirigerar trafiken.

- Norrgående körfält är

helt avstängt i några kilometer. Trafiken släpptes på växlevis i det andra körfältet under natten men kommer under dagen ledas om, säger vakthavande polisbefäl Kenneth Johannesson tidigt på tisdagsmorgonen. 

Tung trafik på väg norrut uppmanas ta vägen via riksväg 26 från Mariestad mot Kristinehamn. Övrig trafik leds förbi olycksplatsen via länsväg 526 och länsväg 528.

 Har du bilder från platsen? Mejla in till [email protected] och var med i tävlingen "Månadens nyhetsbild".

Mer läsning

Annons